ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА: Саморегулаторен документ за авторското право на онлајн медиумите

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), утре, 18 декември (четврток) 2014 година, во Клубот на новинарите, во 11 часот, ќе организира прес-конференција на која ќе бидат претставени „Принципите за фер употреба на туѓи авт...

Авторско право и сродни права за електронски медиуми

Центарот за развој на медиуми подготви второ, дополнето и изменето издание на Прирачникот за авторското право и сродните права за електронските медиуми1, објавен во 2011 година како одговор на промените во законо...

Промоција на прирачник за авторско право и сродни права за електронските медиуми

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), организира промоцијата на Прирачникот за авторското право и сродните права за електронските медиуми, која ќе се одржи на 11 декември (четврток) 2014 година, во Клубот на новинари, ...

Дебата: Од МРТ до независна јавносервисна радиодифузија во Македонија

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), на 4 декември (четврток) 2014, во хотелот Стоун Бриџ, со почеток во 11.00 часот, организира дебата на која ќе биде претставен документот на ЦРМ за јавна политика  „Од МРТ до незави...

Defamation – A Noose for the Freedom of Expression

[caption id="attachment_999" align="aligncenter" width="620"] Nani Jansen, Saše Dimovski and Filip Medarski at the debate (Photo MDC/Dejan Georgievski)[/caption] Under the auspices of the USAID Project for Media Le...

Debate: Defamation – Noose for the Freedom of Expression

[caption id="attachment_990" align="aligncenter" width="620"] Photo taken at the debate organized for the 1st Quarterly Report[/caption] Under the auspices of the USAID Project for Media Legal Reform and Responsibl...