новинари

Monitoring of Defamation Action Cases – 3rd Quarterly Report for 2015

The Media Development Centre (MDC), under the auspices of the USAID Programme for Strengthening of Independent Media in the Republic of Macedonia and the Project for Media Legal Reform and Responsible Media, in the pe...

(Македонски) Две години од декриминализацијата на клеветата: Функционерите заштитени – новинарите заплашени!

Центарот за развој на медиуми, од февруари 2013, до декември 2014 година, постојано ги набљудува судските постапки против новинарите и медиумите, поведени според Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета, ...